tisdag 31 mars 2009

Om att ringa de andra klättrarna!

Hej alla!
Funderat vidare kring det vi pratade om på mötet om att ringa de övriga kontakter vi har.
Tror det är bäst om vi ändå väntar med att ringa dessa tills i morgon när vi vet om Mårten och hans kompisar kan på torsdag eller ej samt vilken tid det i så fall blir.

En annan tanke är att vi ringer dessa i morgon i vilket fall, och om Mårten och hans kompisar kan på torsdag (eller redan i morgon) så hör vi med våra kontakter om de också kan komma. Om de inte kan komma, vilket kanske är troligast, så frågar vi dom om de kan tänka sig att ställa upp på en enskiljd intervju, antingen direkt på telefonen eller att man träffar dom på nått ställe som passar dem och kör en kort intervju med dem. Alternativt att man tar en telefonintervju vid ett senare tillfälle, om de är upptagna.
På detta sätt kan vi bredda oss lite och får "inputs" från lite flera håll. Intervjuerna kan bestå av samma material och frågor som vi tänkt ta upp vid fokusgruppen. Detta behöver inte ta så lång tid, vilket vi kan informera dem om för att få dem att gå med på en intervju.

Vi kan diskutera detta mer i morgon, men tänkte ändå dela ut en person till oss alla att kontakta i morgon.
Inser dock att vi inte har telefonnummer till alla, så de som får någon med bara mailadress kan ju kolla om man hittar telefonnummer till dem på eniro eller liknande. Annars är det bara att slänga iväg ett mail till dem!

Ger alla en kontaktperson, utom Björn som redan har en.
Som följer:
Martin - Mats Olofsson
Robert - Henrik Bolander
Magda - Emelie Johansson
Matte - Emma Callerström

Läs om er kontaktperson och dennes mail och tel. i dokumentet som Björn lagt upp i tidigare inlägg.

Ses i morgon!

/Martin

PS. Mailar dokumentet med frågor till alla när jag redigerat det lite.

måndag 30 mars 2009

Aj aj!

De hade fått förhinder angående klättring imorgon :( Blir kanske på torsdag, annars får vi helt enkelt vänta till ett senare tillfälle, eller försöka hitta några andra denna vecka... Ses imorrn iaf på lektionen!

Besök bokat!

Imorrn mellan ca 1730-1930 kommer Mårten och hans gäng klättra på klätterverket. Efter det så har vi ett möte med dom. Jag lovade att vi tar med lite fika. Det måste alltså inhandlas innan vi åker dit. Vi bör alltså vara på klätterverket senast kl 19 säger jag. Gärna tidigare, ifall dom är tidiga. Alltså, tänk på artefakter, frågor och allt möjligt inför imorrn!! Vi vill verkligen få ut nått av detta när vi väl åker dit. Blir säkert inte ett jättelångt möte, så bra effektiva frågor. Bäst vore om vi hade lite egna idéer att testa på dem, svårt kanske, men fundera gott folk =) Vi kör ett lunchmöte imorrn efter lektionen. Hoppas det funkar för alla!

Glöm heller inte att läsa opponentrapporten, vi ska ju opponera mellan 10-12 först.

Fullt ös nu, sen får vi ju lov =)

/Björn

Hemsida?

Hej alla!

Tänkte kolla vad vi ska ha med på hemsidan, så att vi kan börja skissa lite kring det?

- Kort sammanfattning av projektet
- Presentation av gruppen
- Arbetsplan/Designprocess
- Presentation av prototypen/artefakten
- Nyhetssida där det står kort info om hur våra framsteg sett ut. (Förra årets vinnare hade en)

Det är vad jag kommer på just nu men beroende på vad för artefakt vi bestämmer oss för så kan det läggas till saker. Några andra förslag på vad som kan behövas?

/Robert

söndag 29 mars 2009

...

Lite random grej men det här var fan sjukt, hittade på ett klätterforum. :D
http://www.liveleak.com/view?i=8b7b055a6c

Fokusmöte i veckan!

Lite info om Mårten Ellingsson och hans polare. Han sa att det gick bra att ta ett litet möte efter klättring i veckan, men dock inte Onsdag. Dom kunde nog imorrn(måndag) kväll, tisdag kväll och torsdag kväll. Jag kan helst inte på torsdag, men måste vi så måste vi. Jag skulle återkomma till honom imorgon. Jag sa att vi tar med lite fika och sådär till mötet. Vad säger gruppen? Svara snarast! skall vi åka imorgon eller tisdag? I sånna fall måste vi förbereda en massa frågor så att vi får ut något av det.

Glöm inte att skriva frågor i det föregående inlägget (jag skall även göra det).

/Björn

fredag 27 mars 2009

Frågor inför Fokusgrupp!

Lägg upp era frågor här så att inte alla skriver samma frågor.
Alla skriver minst 3 frågor var!
Skriv gärna upp ideér kring klättring och bärbarhet också!

Frågor om "förare" och hjälpmedel för att hitta klättringsställen:
- Vilka hjälpmedel finns och vilka hjälpmedel använder ni för att hitta klättringsställen?
- Är dessa hjälpmedel tillräckliga, eller på vilka sätt skulle de kunna kompletteras och göras bättre?
- Hur fungerar dessa hjälpmedel att ha med sig under klättringssessioner (på resan dit, under klättring m.m.? Finns några besvär kring att ha med sig denna utrustning?
Man kan här be dem beskriva hur en normal dag ser ut när man beger sig ut och klättrar. För att få svar på frågor som tex.
- Är det en familje/kompisgrupps-utflykt eller är man ute bara två personer?
- Vad gör man mer än att klättra när man är på klättertur?
- Klättrar man endast för klättringens skull eller vilka andra faktorer hör till? (Avkoppling från jobbet, skön stund med vänner m.m.)

Man kan säkert bygga på dessa frågor mycket.
Lägg upp kommentarer med era frågor, samt nya kommentarer om ni kommer på ännu fler frågor.

/Martin

onsdag 25 mars 2009

Klätterverket besök 1

Vi fick idag en del matnyttig info under besöket på klätterverket. Vi knöt lite kontakter och ställde frågor. Här är ett samlat dokument på de kontakter vi skaffade: K1kontakter.doc

På fredag kl 14 (prel.) har vi ett gruppmöte i Studio C. Kommentera om annan tid är bättre. Rapport 2 skall nämligen lämnas in på fredag. Kan man inte närvara får man skicka ett dokument till mig eller Martin med lite svar på de frågor som ställts inför kommande projektmöte (på tisdag). Skicka detta innan kl 14 på fredag isf.

Vi bör försöka ta kontakt åter med de kontakter vi knöt idag och helst ha ett fokusmöte eller liknande nån gång under nästa vecka, innan lovet börjar.

I övrigt vill jag be samtliga att kolla runt lite på gamla projekt (hemsidan) och fundera kring klättring och vilka möjliga artefakter vi kan tänkas ta fram. Blir lättare om vi har en massa ideer när vi väl skall på fokusmöte. DOKUMENTERA allt ni kommer på!

/Björn

tisdag 24 mars 2009

Klätterverket och handledarmöte

Vi hade som bekant handledarmöte idag där vi gick igenom saker att göra kommande veckan samt imorgon. Jag har mailat frågeställningarna på det som skall skrivas inför nästa möte.

Imorgon efter skolan kl17, åker vi till Klättervekerket för ett besök. Alla som är friska bör hänga med. Jag har skrivit ned några tankar och frågor inför imorgon som finns på den här länken: klätterverket.doc

Kan man inte vara med imorrn föreslår jag att man tänker igenom de frågor vi har och kanske skriver ned lite tankar inför kommande projektmöte. Även bra att reka efter fler källor och personer att kontakta för framtida övningar.

Sedan har det kommit lite instruktioner om hur vi får tillgång till en egen hemsida. Jag skickar denna info vidare till Mattias och Robert.

Nu jobbar vi på lite innan det blir lov,
/Björn

onsdag 18 mars 2009

Möte

Ska vi kanske ha ett litet möte innan handledartiden på tisdag.

tisdag 17 mars 2009

Research och länkar!

För att hålla nere antalet inlägg kan vi lägga in kommentarer kring detta inlägg, när vi hittar nyttiga länkar eller information kring klättring och annat.
Har hittils varit inne på en intressant hemsida/företag som gör och säljer en bok som heter "Stockholmsföraren" som är en bok med klätterleder, kartor m.m. Tänkte försöka låna denna bok i morgon, det ska finnas ett exemplar på Idrottshögskolan nämligen.
Personen som varit med och gjort boken heter Mikael Widerberg och driver företaget Plonk, som bla. gör klätterfilmer och andra saker inom klättring. Mikael verkar rätt insatt så jag funderar på att ringa honom i morgon och höra lite. Någon som har några vettiga frågor jag kan tänkas ställa?
Kanske har han några synpunkter på en bärbar digital form av boken m.m.
På hemsidan, http://www.plonk.se/stockholmsforaren.html finns lite info om boken och lite bilder och videoklipp som kan vara intressanta.

Annars har jag hittat några affärer som säljer klättergrejer, som kanske kan vara intressanta för framtiden, här kommer två av dom:
http://www.arcteryx.nu/
http://www.addnature.com/

Återkommer med mer info som kommentarer här, när jag/ni hittar mer!
/Martin

Besöka klätterverket

På fredagar har de allra minst besökare på Klätterverket. Bäst var det att komma Tisdag, Onsdag eller Torsdag efter kl 16. då de har flest besökare. Jag föreslår därmed att vi inte åker till Klätterverket på fredag. Jag har eventuellt tid att åka dit på torsdag kväll, men vad tycker ni andra? Vänta till nästa vecka? Vi bör nog iaf åka dit en kväll efter kl 16 som sagt. Kommentera och ge förslag =) /Björn

Handledarmöten

För mig funkar det Tisdagar efter lunch, onsdagar innan kl 12. Torsdagar vet jag inte säkert hur det ser ut eftersom det är laborationer i en kurs med olika grupper, så måste se vilken grupp jag är med i.

måndag 16 mars 2009

Projektmötestider med Fredrik!

Hej gruppen!
Dags för oss att börja blogga loss lite tycker jag.
Här kan väl alla kommentera vilka tider som passar för att träffa Fredrik.
För mig passar följande tider:
Ledig de flesta torsdagar och fredagar :) Alltid ledig efter lunch torsdag fredag.
Alla dagar efter lunch funkar också, förutom måndagar då det funkar först efter kl. 15.
Jag är med andra ord ganska flexibel då jag inte har allt för mycket schemalagt.
Vi har dock vissa labbtider, men de varierar rätt mycket så jag orkar inte skriva upp alla. De kan man kanske lyckas gå runt iaf sen. Dessa labbtider är för DGI09 som både Matte och Robert läser.

Kommentera gärna så fort som möjligt så vi kan boka en tid med Fredrik sen.

/Martin

måndag 9 mars 2009

Målgrupp

Jag har skrivit "klart" den där texten nu och skickar den till alla er på mailen. Ni får gärna komma med synpunkter efter att ni läst det. Min kompis som klättrar säger att hon bara är nybörjare och kan egentligen inte så mycket. Hon hade bara klättervänner i Örebro och England. Det var lite synd, men vi kan ju iaf använda oss av henne trots allt.

Info-Klättring

Kikat runt lite efter klättersidor och hittade en artikel från Metro (http://www.metro.se/se/article/2006/09/29/15/2727-23/index.xml). Den är dock publicerad i slutet av 2006, så jag vet inte hur aktuell den är. Varit inne på Klättercentret och Klätterverket och kikat lite också, de verkar ha kurser och träningar typ alla dagar i veckan, så kanske kan man kontakta dem och fråga lite om vi kan få komma och ordna fokusgrupp eller ha lite kontextuella intervjuer sen. Björn och Magdas kompisar kanske känner några som har lust att vara med också.

Hittade även två forum för klättrare: sweclimb.com och utsidan.se
Där finns massor av bilder, inlägg, frågor och annat som kan vara nyttigt för oss sen.

Får vara allt för mig just nu. Ses på måndag!

/Martin

onsdag 4 mars 2009

First post!

Bloggen är uppe, time to blogg like crazy people.